Mohácsi Bernadett receptje
Káposztás-hagymás pogácsa
Egy darab energia- és tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
176 kcal | 5 g | 11 g | 13 g |
Hozzávalók 20 darabhoz
A tésztához:
- 350 g teljes kiőrlésű búzaliszt,
- 125 g sertészsír,
- 200 ml tejföl (12%-os),
- 1 db tojás,
- 300 g káposzta (édes),
- 100 g vöröshagyma,
- 40 g (hidegen sajtolt) napraforgóolaj vagy zsír (folyékony állagú),
- ½ cs. sütőpor,
- só ízlés szerint (kb. 2 tk.),
- bors ízlés szerint (kb. 1,5 tk.),
- őrölt fűszerkömény ízlés szerint (kb. 1 tk.),
- 1 tk. darált útifűmaghéj.
A tetejére:
- 1 db tojás,
- szezámmag,
- fekete szezámmag,
- lenmag,
- köménymag,
- 100 g reszelt trappista sajt.
A káposztát lereszeljük, az olajon a hagymával és a fűszerekkel megpároljuk, hagyjuk kihűlni (ez nagyjából fél óra). A lisztet összekeverjük a sütőporral, az olvasztott zsírral, a tojással, a tejföllel, majd hozzákeverjük a kihűlt, párolt édeskáposztát. 2 cm vastagra kinyújtjuk, késsel bevagdossuk a tetejét, lekenjük felvert egész tojással, megsózzuk, szórunk rá szezámmagot, fekete szezámmagot, lenmagot, köménymagot, reszelt sajtot (ki mit szeret), és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Előmelegített sütőben, 170–180 fokon a középső rácson 15–20 perc alatt készre sütjük.