Feltöltés dátuma: 2025.01.07.

Mohácsi Bernadett receptje

Káposztás-hagymás pogácsa

Illusztráció
Egy darab energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
176 kcal 5 g 11 g 13 g

Hozzávalók 20 darabhoz

A tésztához:

  • 350 g teljes kiőrlésű búzaliszt,
  • 125 g sertészsír,
  • 200 ml tejföl (12%-os),
  • 1 db tojás,
  • 300 g káposzta (édes),
  • 100 g vöröshagyma,
  • 40 g (hidegen sajtolt) napraforgóolaj vagy zsír (folyékony állagú),
  • ½ cs. sütőpor,
  • só ízlés szerint (kb. 2 tk.),
  • bors ízlés szerint (kb. 1,5 tk.),
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint (kb. 1 tk.),
  • 1 tk. darált útifűmaghéj.

A tetejére:

  • 1 db tojás,
  • szezámmag,
  • fekete szezámmag,
  • lenmag,
  • köménymag,
  • 100 g reszelt trappista sajt.

A káposztát lereszeljük, az olajon a hagymával és a fűszerekkel megpároljuk, hagyjuk kihűlni (ez nagyjából fél óra). A lisztet összekeverjük a sütőporral, az olvasztott zsírral, a tojással, a tejföllel, majd hozzákeverjük a kihűlt, párolt édeskáposztát. 2 cm vastagra kinyújtjuk, késsel bevagdossuk a tetejét, lekenjük felvert egész tojással, megsózzuk, szórunk rá szezámmagot, fekete szezámmagot, lenmagot, köménymagot, reszelt sajtot (ki mit szeret), és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Előmelegített sütőben, 170–180 fokon a középső rácson 15–20 perc alatt készre sütjük.

Megjelent a diabetes2024/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!