Samuné Győrvári Csilla receptje
Cukkinis brownie
Egy szelet energia- és tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
157 kcal | 3 g | 9 g | 16 g |
Hozzávalók 18 szelethez (30×20 cm-es tepsihez)
- 380 g tisztított, reszelt cukkini,
- 220 g zabpehelyliszt (vagy zabpehely darálva),
- 150 g margarin (70%-os),
- 100 g teljes kiőrlésű barnarizs-liszt,
- 90 g cukormentes étcsoki (85%-os),
- 80 g cukormentes kakaó,
- 45 g negyedannyi édesítő,
- 2 kk. vaníliakivonat (vagy aroma),
- ½ cs. sütőpor (6 g),
- 1 csipet só,
- 150 ml víz.
A darabokra tört étcsokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, tisztítást követően reszeljük le nagy lyukú reszelőn a cukkinit. Keverjük össze a liszteket a kakaóval és a sütőporral. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Habosítsuk fel a margarint az édesítővel, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot, a csipetnyi sót. Vegyük le a csokit a gőzről. Öntsük a cukkinihez a vizet, az olvasztott csokit, a margarinos, majd a lisztes keveréket. Sűrű masszát kapunk, amit evőkanállal egyengessünk el a tepsiben. Légkeveréssel, sütőtől függően 30–35 perc alatt süssük készre, a teteje ropogós, de belül még puha legyen. (Tipp: a süti akkor a legfinomabb, ha pár órát pihen, süssük meg reggel, és ebédre vagy uzsonnára már tökéletes lesz. Ne keverjük túl a tésztát, épp csak forgassuk össze a hozzávalókat.)