Ludányi Emőke receptje
Vörösborban fürdő kakascomb

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
446 kcal | 31 g | 18 g | 22 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 480 g tanyasi fiatal kakas combja,
- 600 g friss spenótlevél,
- 400 ml zöldségalaplé,
- 400 g főtt szelídgesztenye,
- 400 ml száraz, minőségi vörösbor,
- 60 g mogyoróhagyma,
- 28 g olívaolaj,
- 20 g vaj,
- 4 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- kakukkfű.
A kakascombokat félbevágjuk a porcok mentén, fűszerezzük sóval, borssal és megtűzdeljük fokhagymával. Olívaolajon megpirítjuk mindkét oldalukon, felöntjük zöldségalaplével, és fedő alatt megsütjük, majd kiszedjük. A hagymát apróra vágjuk, lassú tűzön megdinszteljük, felöntjük borral és 3/4 részét elfőzzük. Leszűrjük, átpasszírozzuk a hagymát, visszatesszük a tűzre, beletesszük a vajat, és 1-2 perc után elzárjuk a tüzet. A megtisztított, megmosott spenótleveleket forró, sós vízben 1-2 percig felforraljuk, leszűrjük és hideg vízbe mártjuk. Ismét leszűrjük, majd átforgatjuk egy kevés olívaolajon. Tálaláskor a combokat körülöntjük a szafttal, spenótlevelet és főtt gesztenyét teszünk mellé.