Feltöltés dátuma: 2024.04.25.

Ludányi Emőke receptje

Vörösborban fürdő kakascomb

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
446 kcal 31 g 18 g 22 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 480 g tanyasi fiatal kakas combja,
  • 600 g friss spenótlevél,
  • 400 ml zöldségalaplé,
  • 400 g főtt szelídgesztenye,
  • 400 ml száraz, minőségi vörösbor,
  • 60 g mogyoróhagyma,
  • 28 g olívaolaj,
  • 20 g vaj,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • kakukkfű.

A kakascombokat félbevágjuk a porcok mentén, fűszerezzük sóval, borssal és megtűzdeljük fokhagymával. Olívaolajon megpirítjuk mindkét oldalukon, felöntjük zöldségalaplével, és fedő alatt megsütjük, majd kiszedjük. A hagymát apróra vágjuk, lassú tűzön megdinszteljük, felöntjük borral és 3/4 részét elfőzzük. Leszűrjük, átpasszírozzuk a hagymát, visszatesszük a tűzre, beletesszük a vajat, és 1-2 perc után elzárjuk a tüzet. A megtisztított, megmosott spenótleveleket forró, sós vízben 1-2 percig felforraljuk, leszűrjük és hideg vízbe mártjuk. Ismét leszűrjük, majd átforgatjuk egy kevés olívaolajon. Tálaláskor a combokat körülöntjük a szafttal, spenótlevelet és főtt gesztenyét teszünk mellé.

Megjelent a diabetes2023/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!