Mohácsi Bernadett receptje
Sütőporos édesburgonyás pogácsa
1 darab tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
123 kcal | 3 g | 4 g | 19 g |
Hozzávalók 24 darabhoz
- 750 g édesburgonya,
- 370 g teljes kiőrlésű búzaliszt,
- 125 g margarin (60%-os zsírtartalmú),
- 70 g búzaliszt,
- 50 g tejföl (12%-os),
- 1 db tojás,
- 2,5 tk. só,
- 7 g sütőpor (vagy szódabikarbóna).
Az édesburgonyát megmossuk, félbevágjuk, 180 fokos sütőben megsütjük, megtisztítjuk, botmixerrel pürésítjük. A tojást felverjük, a felét félretesszük a kenéshez. Miután kihűlt az édesburgonya, az összes többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. Kóstoljuk meg, ha szükséges, még adjunk hozzá sót. Lisztezett nyújtódeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, bevágjuk a tetejét, lisztezzük, és pogácsaszaggatóval 24 db pogácsát szaggatunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, lekenjük tojással, meghintjük sóval. 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. (Édesburgonya helyett sütőtök vagy krumpli is használható.)