Mohácsi Bernadett receptje
Sárgarépás gofriszendvics hamburgerhússal
1 szendvics tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
561 kcal | 24 g | 32 g | 44 g |
Hozzávalók 8 szendvicshez
A gofrihoz:
- 400 g reszelt sárgarépa,
- 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt,
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt,
- 50 g barna rizsliszt,
- 200 ml tej (1,5%-os),
- 80 g vaj,
- 4 db tojás,
- 1 tk. só,
- 1 cs. sütőpor,
- olaj a sütéshez.
Az összeállításhoz:
- 500 g darált marhahús (vagy 16 db kisebb kész hamburgerhús),
- 160 g cukormentes mustár,
- 160 g cukormentes (házi) ketchup,
- 160 g light majonéz,
- 20 g étolaj,
- 8 kis marék friss pitypanglevél vagy rukkola.
A vajat megolvasztjuk, a répát lereszeljük (amilyenre az almát is szoktuk), a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sütőport, a tejet és a reszelt répát (nem nyomkodjuk ki a levét). A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük. A gofrisütőt felmelegítjük, kiolajozzuk (vagy zsírozzuk), a gofrikat 8–10 perc alatt kisütjük. Minden sütés előtt ki kell olajozni a sütőt. A marhahúst ízlés szerint fűszerezzük, 16 kis lapos pogácsát formázunk belőle, majd kevés olajon kisütjük. Az összeállításnál egyszerre két gofri legyen előttünk. Az egyiket megkenjük mustárral, rátesszük a friss pitypanglevelet, erre jönnek a hamburgerhúsok és a ketchup, újra pitypanglevelek, végül a másik gofrit megkenjük egy kanál majonézzel és ráborítjuk a többire.