Kamarás Evelin receptje
Fűszeres cukkinispagetti
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
190 kcal | 7 g | 9 g | 20 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 g cukkini,
- 200 g spenót,
- 200 g póréhagyma,
- 120 g koktélparadicsom,
- 120 g sárgarépa,
- 20 g mungóbabcsíra,
- 20 g retekcsíra,
- 20 ml citromlé,
- 15 ml szaké (rizspálinka, ízlés szerint),
- 1 ek. szezámmag,
- 1 tk. feketebabszósz (vagy feketebab-paszta, ízlés szerint),
- 7 g szezámolaj,
- 1 ek. szójaszósz,
- 2 gerezd fokhagyma,
- csilipehely,
- só,
- koriander (friss),
- bors,
- rozmaring.
A zöldségeket szép, lehetőleg egyenletes csíkokra vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk. A wokban felhevítjük az olajat, beletesszük a fokhagyma felét (óvatosan, nehogy odaégjen). Beledobjuk a spenótot, a mungóbabcsírát, paradicsomot, póréhagymát. Összepároljuk őket, ízesítjük korianderrel, rozmaringgal és szezámmaggal, majd kiszedjük és félretesszük. Újra olajat hevítünk, beletesszük a fokhagyma másik felét, a babpasztát, a szójaszószt, a sót, a borsot és a fél citrom levét, ebből egy sűrű masszát kapunk. Hozzáadjuk a répát és a cukkinit, átforgatjuk, majd a korábban már megpárolt zöldségeket hozzáadjuk. Az egész alá öntünk egy pici rizspálinkát, belekeverjük a negyedelt paradicsomot és a csilipelyhet. Egy picit még pároljuk, de sokáig nem szükséges, hogy ropogósak maradjanak a zöldségek. Tálaláskor meg lehet szórni még egy kis borssal, retekcsírával.