Mohácsi Bernadett receptje
Cukkinis húskenyér

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
192 kcal | 19 g | 8 g | 11 g |
Hozzávalók 10 adaghoz
- 750 g sovány darált sertéshús,
- 500 g cukkini,
- 160 g vöröshagyma,
- 90 g teljes kiőrlésű tönkölybúzadara (vagy darált zabpehely, vagy zabkorpa),
- 4 gerezd fokhagyma,
- 2 db tojás,
- 10 g napraforgóolaj,
- 2-3 tk. bors,
- 2-3 tk. só.
A cukkinit lereszeljük, kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A hozzávalókat egy tálba összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, olajjal kikent alufóliával bélelt szilikonos formába (kenyérsütő vagy őzgerinc) nyomkodjuk, a fóliát ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük, majd szétnyitjuk a tetején a fóliát, és még 10–15 percig sütjük. (Cukkini helyett sárgarépával vagy karalábéval is finom. A tetejére lehet tenni paradicsomos szószt [paradicsompürét kikeverünk édesítővel]. Ezzel akkor kenjük be, ha már szétnyitottuk a fóliát.) Pirítós vagy főzelék mellé kiváló.