Feltöltés dátuma: 2024.04.18.

Mohácsi Bernadett receptje

Cukkinis húskenyér

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
192 kcal 19 g 8 g 11 g

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 750 g sovány darált sertéshús,
  • 500 g cukkini,
  • 160 g vöröshagyma,
  • 90 g teljes kiőrlésű tönkölybúzadara (vagy darált zabpehely, vagy zabkorpa),
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 2 db tojás,
  • 10 g napraforgóolaj,
  • 2-3 tk. bors,
  • 2-3 tk. só.

A cukkinit lereszeljük, kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A hozzávalókat egy tálba összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, olajjal kikent alufóliával bélelt szilikonos formába (kenyérsütő vagy őzgerinc) nyomkodjuk, a fóliát ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük, majd szétnyitjuk a tetején a fóliát, és még 10–15 percig sütjük. (Cukkini helyett sárgarépával vagy karalábéval is finom. A tetejére lehet tenni paradicsomos szószt [paradicsompürét kikeverünk édesítővel]. Ezzel akkor kenjük be, ha már szétnyitottuk a fóliát.) Pirítós vagy főzelék mellé kiváló.

Megjelent a diabetes2023/5. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!