Bíró Sára receptje
Zöldfűszeres cukkinifalatok

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
138 kcal | 3 g | 9 g | 11 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 g cukkini,
- 100 g lila hagyma,
- 50 g póréhagyma,
- 50 g sárga paprika,
- 20 g szárított paradicsom,
- 20 g olívaolaj,
- 20 g vaj,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 5 levél bazsalikom,
- 1/2 cs. petrezselyem,
- só.
Megmossuk és hámozás nélkül, kb. 1,5×3 cm-es darabokra vágjuk a cukkinit. A hagymákat, paprikát, fokhagymát és a szárított paradicsomot összevágjuk. A wokot rátesszük a tűzhelyre, beletesszük az olajat, vajat és felforrósítjuk. Hozzátesszük a hagymát, fokhagymát és a szárított paradicsomot, megdinszteljük, majd rárakjuk a cukkinit, meghintjük gazdagon zöldfűszerrel, sózzuk és folyamatosan rázogatva nagy lángon megpirítjuk.

Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).