Bíró Sára receptje
Villámgyors sóskaleves
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
137 kcal | 5 g | 7 g | 13 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 g friss sóskalevél,
- 200 g sárgarépa,
- 300 ml víz,
- 300 ml zöldségalaplé,
- 30 g bulgur,
- 100 ml főzőtejszín,
- 10 g olívaolaj,
- só.
Olívaolajon a felkarikázott sárgarépát megdinszteljük, kb. fél dl vizet hozzáadunk, megpároljuk, sózzuk, rátesszük az ujjnyi csíkokra vágott sóskát, de csak összeforgatjuk, majd ráöntjük a forró zöldségalaplevet és ugyanannyi vizet. Beletesszük a bulgurt, és így együtt puhára főzzük. Egy tálba öntjük a tejszínt, abba teszünk egy merőkanál levest (hőkiegyenlítés miatt), majd hozzáadjuk a leveshez. Ha felforrt, el is készült. Ha van maradék kész párolt bulgurunk, azt is használhatjuk levesbetétként.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).