Szerző: Bíró Sára Feltöltés dátuma: 2023.12.22.

Bíró Sára receptje

Villámgyors cékla mentás-feta sajtos mártogatóssal

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
178 kcal 7 g 11 g 12 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 600 g gömbcékla,
  • 150 g görög joghurt,
  • 100 g feta sajt,
  • 20 g olívaolaj,
  • őrölt kömény,
  • só,
  • bors,
  • 4 ek. friss petrezselyem és menta keveréke.

A céklát meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Só nélkül dobjuk rá olívaolajra, pirítsuk egy kicsit, közben forgassuk kb. 5-6 percig. Ezután sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel és leheletnyi vizet öntünk rá, csak annyit, hogy ne égjen le. Roppanósan kínáljuk. A mentás-fetás mártogatóshoz a feta sajtról öntsük le a levet, majd tegyük tálba, villával törjük össze, kavarjuk bele a joghurtot és a felaprított zöldfűszert.

szerzo

Bíró Sára

A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).

Megjelent a diabetes2023/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!