Bíró Sára receptje
Villámgyors cékla mentás-feta sajtos mártogatóssal
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
178 kcal | 7 g | 11 g | 12 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 600 g gömbcékla,
- 150 g görög joghurt,
- 100 g feta sajt,
- 20 g olívaolaj,
- őrölt kömény,
- só,
- bors,
- 4 ek. friss petrezselyem és menta keveréke.
A céklát meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Só nélkül dobjuk rá olívaolajra, pirítsuk egy kicsit, közben forgassuk kb. 5-6 percig. Ezután sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel és leheletnyi vizet öntünk rá, csak annyit, hogy ne égjen le. Roppanósan kínáljuk. A mentás-fetás mártogatóshoz a feta sajtról öntsük le a levet, majd tegyük tálba, villával törjük össze, kavarjuk bele a joghurtot és a felaprított zöldfűszert.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).