Bíró Sára receptje
Sárgarépás, joghurtos káposztasaláta
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
133 kcal | 3 g | 4 g | 20 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 350 g fejes káposzta,
- 200 g sárgarépa,
- 100 g lila hagyma,
- 1/2 citrom leve,
- 1 tk. mustár,
- 150 ml sűrű görög joghurt,
- 10 g olívaolaj,
- folyékony édesítő,
- só,
- bors,
- őrölt kömény.
A káposztát és a sárgarépát lereszeljük, a hagymát vékony csíkokra szeljük, majd fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel. Készítsük el az öntetet: keverjük össze a joghurtot a mustárral, a citromlével és az olajjal, ízesítsük a folyékony édesítőszerrel. Öntsük rá a zöldségekre, keverjük össze. Takarjuk le, vagy tegyük légmentesen záródó dobozba, és hűtőben pihentessük pár órát.

Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).