Szerző: Bíró Sára Feltöltés dátuma: 2024.01.25.

Bíró Sára receptje

Sárgarépás, joghurtos káposztasaláta

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
133 kcal 3 g 4 g 20 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 350 g fejes káposzta,
  • 200 g sárgarépa,
  • 100 g lila hagyma,
  • 1/2 citrom leve,
  • 1 tk. mustár,
  • 150 ml sűrű görög joghurt,
  • 10 g olívaolaj,
  • folyékony édesítő,
  • só,
  • bors,
  • őrölt kömény.

A káposztát és a sárgarépát lereszeljük, a hagymát vékony csíkokra szeljük, majd fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel. Készítsük el az öntetet: keverjük össze a joghurtot a mustárral, a citromlével és az olajjal, ízesítsük a folyékony édesítőszerrel. Öntsük rá a zöldségekre, keverjük össze. Takarjuk le, vagy tegyük légmentesen záródó dobozba, és hűtőben pihentessük pár órát.

szerzo

Bíró Sára

A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).

Megjelent a diabetes2023/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!