Szerző: Bíró Sára Feltöltés dátuma: 2023.10.18.

Bíró Sára receptje

Gyorsan elkészíthető pontypatkó sárgarépás, joghurtos káposztasalátával

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
292 kcal 25 g 18 g 7 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 600 g (4 db ujjnyi vastag) pontyszelet,
  • 30 g aprószemű zabpehely,
  • 10 g zabliszt,
  • 20 g olaj,
  • 1/2 citrom,
  • 1 tk. pirospaprika,
  • só,
  • bors,
  • kakukkfű.

A halat locsoljuk meg a frissen facsart citromlével, szórjuk be frissen őrölt borssal, sóval, kakukkfűvel, legalább 10–15 percig pihentessük. Szedjük papírtörlőre, majd forgassuk bele a zabpelyhes keverékbe. Teflonserpenyőben olajat hevítünk, beleteszünk egy citromkarikát, egy kakukkfűágat, majd a „bepanírozott” halszeleteket. Amikor az oldala megpirult, megfordítjuk, és a serpenyőt 2-3 percre lefedjük. A sütési ideje kb. 10 perc a halszelet vastagságától függően. Amikor megsült, papírtörlőre szedjük.

szerzo

Bíró Sára

A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).

Megjelent a diabetes2023/4. számában

Kiadványaink

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!