Bíró Sára receptje
Gyorsan elkészíthető pontypatkó sárgarépás, joghurtos káposztasalátával
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
292 kcal | 25 g | 18 g | 7 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 600 g (4 db ujjnyi vastag) pontyszelet,
- 30 g aprószemű zabpehely,
- 10 g zabliszt,
- 20 g olaj,
- 1/2 citrom,
- 1 tk. pirospaprika,
- só,
- bors,
- kakukkfű.
A halat locsoljuk meg a frissen facsart citromlével, szórjuk be frissen őrölt borssal, sóval, kakukkfűvel, legalább 10–15 percig pihentessük. Szedjük papírtörlőre, majd forgassuk bele a zabpelyhes keverékbe. Teflonserpenyőben olajat hevítünk, beleteszünk egy citromkarikát, egy kakukkfűágat, majd a „bepanírozott” halszeleteket. Amikor az oldala megpirult, megfordítjuk, és a serpenyőt 2-3 percre lefedjük. A sütési ideje kb. 10 perc a halszelet vastagságától függően. Amikor megsült, papírtörlőre szedjük.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).