Szerző: Bíró Sára Feltöltés dátuma: 2023.10.27.

Bíró Sára receptje

Csorba nyúlhússal

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
259 kcal 20 g 11 g 19 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 300 g (1 közepes) nyúlgerinc,
  • 200 g vöröshagyma,
  • 100 g sárgarépa,
  • 100 g zeller,
  • 100 g petrezselyemgyökér,
  • 100 g paradicsom,
  • 100 g zöldborsó,
  • 100 g zöld színű zöldbab,
  • 100 g felaprított fejes káposzta,
  • 20 g olívaolaj,
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld,
  • 2 ek. lestyán,
  • só,
  • bors,
  • néhány csepp citromlé.

A nyúlhúst feldaraboljuk, fazékba helyezzük, felöntjük hideg vízzel, és főzzük. Ha felforrt, a habját leszedjük, majd sóval, borssal fűszerezzük. Egy serpenyőben az olívaolajon az apróra vágott hagymát, sárgarépát, petrezselymet, zellert megdinszteljük. Beletesszük a levesbe, valamint hozzáadjuk a többi zöldséget is, a káposztát, babot, borsót, paradicsomot, a leveshez adjuk a lestyánt, a petrezselyemzöldet, és készre főzzük. Ízlés szerint citromlével ízesítjük.

szerzo

Bíró Sára

A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).

Megjelent a diabetes2023/4. számában

Kiadványaink

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!