Bíró Sára receptje
Csorba nyúlhússal

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
259 kcal | 20 g | 11 g | 19 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 g (1 közepes) nyúlgerinc,
- 200 g vöröshagyma,
- 100 g sárgarépa,
- 100 g zeller,
- 100 g petrezselyemgyökér,
- 100 g paradicsom,
- 100 g zöldborsó,
- 100 g zöld színű zöldbab,
- 100 g felaprított fejes káposzta,
- 20 g olívaolaj,
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld,
- 2 ek. lestyán,
- só,
- bors,
- néhány csepp citromlé.
A nyúlhúst feldaraboljuk, fazékba helyezzük, felöntjük hideg vízzel, és főzzük. Ha felforrt, a habját leszedjük, majd sóval, borssal fűszerezzük. Egy serpenyőben az olívaolajon az apróra vágott hagymát, sárgarépát, petrezselymet, zellert megdinszteljük. Beletesszük a levesbe, valamint hozzáadjuk a többi zöldséget is, a káposztát, babot, borsót, paradicsomot, a leveshez adjuk a lestyánt, a petrezselyemzöldet, és készre főzzük. Ízlés szerint citromlével ízesítjük.

Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).