Bíró Sára receptje
Bíborszínű saláta

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
69 kcal | 2 g | – | 14 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 g gömbcékla,
- 200 g sárgarépa,
- 200 g alma,
- 2 db mandarin vagy 1 db narancs,
- 1/2 kisebb citrom kifacsart leve,
- só.
A céklát, az almát és a sárgarépát durvára reszeljük. Ráteszünk egy csipet sót, a frissen facsart citrom és mandarin levét. Összekeverjük, kb. 20 perc múlva tálaljuk.

Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).