Kard Éva receptje
Sült csirkecomb szezámmagos zöldbabbal
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
463 kcal | 45 g | 27 g | 9 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 db tanyasi csirkecomb (200 g/db),
- 40 g vaj,
- 1/2 citrom leve,
- 1 tk. majoranna,
- 1 tk. kakukkfű,
- 1/4 kk. szerecsendió,
- só,
- őrölt színes bors,
- 1 dl víz.
A körethez:
- 500 g zöldbab,
- 40 g vaj,
- 2 tk. szezámmag,
- 1/2 citrom leve,
- egy csokor petrezselyemzöld,
- só,
- őrölt színes bors.
A csirkecombokat a bőr alatt enyhén dörzsöljük be sóval, majd fordítsuk át, és a húsos részre facsarjuk rá a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint fűszerekkel, majd hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják. Sütés előtt a bőrös felét töröljük szárazra, kenjük meg a vajjal és szórjuk meg egy csipet sóval. Egy tepsibe öntsük bele a vizet, helyezzük egymás mellé a befűszerezett combokat a vajjal megkent, bőrös felükkel felfelé. Ezután fedjük le fóliával a tepsit. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, öntsünk le a párolóléből, hogy éppen csak egy kevés maradjon a tepsiben, tegyük vissza a sütőbe, és süssük a combokat szép pirosra, ropogósra.
A zöldbab két végét vágjuk le, és enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd öntsük le róla a vizet. Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a szezámmagot, és futtassuk meg. Ezután facsarjuk hozzá a citromlevet, adjuk hozzá az előzőleg roppanósra főzött zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd forgassuk, rázogassuk alaposan össze. Tálaláskor helyezzük tányérra a sült csirkecombot, helyezzük mellé a szezámmagos zöldbabot, úgy kínáljuk.