Kard Éva receptje
Spárgás-szalonnás metélt tészta
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
404 kcal | 17 g | 24 g | 31 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 g (1 cs.) zöldspárga,
- 150 g teljes kiőrlésű metélt tészta,
- 100 g császárszalonna,
- 1 kisebb csokor snidling,
- 50 g vöröshagyma,
- só,
- őrölt színes bors,
- 20 g étolaj,
- 100 g reszelt sajt (pl. trappista).
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, alaposan mossuk meg, ízlés szerint daraboljuk fel, majd enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, és tegyük félre, hogy kihűljön. (A főzővizet ne öntsük ki, mert még szükség lesz rá.) A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A snidlinget szintén vágjuk fel apróra. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, és süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget és keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a sült szalonnát és az előfőzött spárgát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és óvatosan keverjük, forgassuk össze. Közben a spárga főzővizébe főzzük ki a tésztát, majd a főzővízből egyenesen szedjük rá a szalonnás spárgára. Ezután keverjük, forgassuk össze, ízlés szerint ízesítsünk utána, és ha túl száraznak találnánk, akkor a főzővízből adjuk hozzá 1-2 evőkanálnyit. Tálaláskor szedjük a tésztát tányérra, ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, majd úgy kínáljuk. (A tésztát gyúrhatjuk mi magunk is: 75 g teljes kiőrlésű tönkölylisztet összekeverünk 75 g tönköly finomliszttel, hozzáadunk egy nagyobb csipet sót és egy nagy tojást, majd összegyúrjuk, kinyújtotjuk, és metéltnek vágjuk fel.)