Feltöltés dátuma: 2023.08.14.

Kard Éva receptje

Kölessaláta

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
208 kcal 8 g 9 g 25 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 200 g sárgarépa,
  • 150 g kaliforniai paprika,
  • 100 g köles,
  • 100 g zöldborsó (fagyasztott),
  • 100 g magas hústartalmú virsli,
  • 10 g olívaolaj,
  • kisebb csokor petrezselyemzöld,
  • só,
  • őrölt színes bors,
  • 250 ml víz.

Az olívaolajat hevítsük fel, adjuk hozzá a kölest, kevergetve pirítsuk pár percig, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk, és lefedve főzzük 15–20 percig. Ezután zárjuk el a gázt, és hagyjuk még 10–15 percig fedő alatt párolódni. A köles ezalatt az idő alatt teljesen magába szívja a vizet. A sárgarépát pucoljuk meg, vágjuk fel vékony, kisebb darabokra, és enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki. A zöldborsót enyhén sós vízben szintén főzzük pár percig, majd szűrjük le, és hűtsük ki. A virslit főzzük meg, hűtsük ki, majd ízlés szerint vágjuk fel. A kaliforniai paprikát vágjuk fel vékony csíkokra, majd kisebb kockákra. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. Amikor az összes hozzávaló kihűlt és előkészítettük, akkor tegyük bele egy tálba, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt színes borssal, és óvatosan keverjük, forgassuk össze. Tálalás előtt szedjük a salátát tányérba, majd még megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, úgy kínáljuk.

Megjelent a diabetes2023/3. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!