Feltöltés dátuma: 2023.03.28.

Kovács Bence receptje

Sós, teljes kiőrlésű kalács

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
280 kcal 10 g 8 g 40 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 250 g teljes kiőrlésű liszt,
  • 20 g búzasikér,
  • 30 g vaj,
  • 7 g só,
  • 7 g száraz élesztő,
  • 3 g eritrit,
  • 140 ml langyos víz.
  • A kenéshez: 1 db tojás.

Egy tálba a langyos vizet keverjük el a száraz élesztővel, az eritrittel és egy marék liszttel, futtassuk fel. Egy nagyobb keverőtál aljába rakjuk bele a sót, majd rá a lisztet és legvégül a búzasikért. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, és kezdjük el dagasztani. Félidőben csorgassuk hozzá az olvasztott vajat és folytassuk a dagasztást, amíg egynemű tésztát kapunk. Kelesszük egy órát letakarva. A tésztát válasszuk 3 egyenlő részre, majd hármas fonással fonjuk be, és kelesszük újra 30–35 percig egy sütőpapírral bélelt tepsin. A tojást verjük fel, és kenjük meg a kalács tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt süssük aranybarnára.

Megjelent a diabetes2023/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!