Kovács Bence receptje (videóval)
Kuszkuszos báránysaláta
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
366 kcal | 28 g | 20 g | 19 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 g báránycomb,
- 100 g piros kaliforniai paprika,
- 100 g hónapos retek (1 csomó),
- 80 g kuszkusz,
- 50 g lila hagyma,
- 15 g medvehagyma (negyed csokor),
- 15 ml olaj,
- 400 ml alaplé,
- 1 kisebb citrom kifacsart leve,
- só,
- őrölt feketebors,
- rozmaring.
A recept elkészítése
A bárányhúst megtisztítjuk, majd fél cm-es kockákra daraboljuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk a felkockázott bárányhúst. Ha mindegyik oldala kérget kapott, ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, rozmaringgal, felöntjük a fele mennyiségű alaplével. Pároljuk vissza zsírjára, ezután ismételjük meg még egyszer. Közben a kuszkuszt egy lábasban kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben főzzük készre 10–15 perc alatt. Daraboljuk fel a paprikát, lila hagymát és a hónapos retket apró kockákra. A medvehagymát vágjuk finomra. Az így elkészített alapanyagokat hűtsük langyosra, és egy nagy keverőtálban, a citromlével meglocsolva, forgassuk össze a zöldségeket a kuszkusszal és a hússal. Hűtsük le, és hidegen tálalva fogyasszuk.