Feltöltés dátuma: 2023.03.28.

Kovács Bence receptje (videóval)

Kuszkuszos báránysaláta

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
366 kcal 28 g 20 g 19 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 g báránycomb,
  • 100 g piros kaliforniai paprika,
  • 100 g hónapos retek (1 csomó),
  • 80 g kuszkusz,
  • 50 g lila hagyma,
  • 15 g medvehagyma (negyed csokor),
  • 15 ml olaj,
  • 400 ml alaplé,
  • 1 kisebb citrom kifacsart leve,
  • só,
  • őrölt feketebors,
  • rozmaring.

A recept elkészítése

A bárányhúst megtisztítjuk, majd fél cm-es kockákra daraboljuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk a felkockázott bárányhúst. Ha mindegyik oldala kérget kapott, ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, rozmaringgal, felöntjük a fele mennyiségű alaplével. Pároljuk vissza zsírjára, ezután ismételjük meg még egyszer. Közben a kuszkuszt egy lábasban kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben főzzük készre 10–15 perc alatt. Daraboljuk fel a paprikát, lila hagymát és a hónapos retket apró kockákra. A medvehagymát vágjuk finomra. Az így elkészített alapanyagokat hűtsük langyosra, és egy nagy keverőtálban, a citromlével meglocsolva, forgassuk össze a zöldségeket a kuszkusszal és a hússal. Hűtsük le, és hidegen tálalva fogyasszuk.

Megjelent a diabetes2023/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!