Kovács Bence receptje
Kecskesajttal töltött csirkekorong kakukkfüves sárgarépakörettel, céklapürével és jus-vel
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
518 kcal | 37 g | 33 g | 18 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 db tojássárgája,
- 1 levél medvehagyma,
- 8 szelet bacon,
- ízlés szerint só,
- őrölt bors.
A püréhez
- 200 g cékla (megtisztítva),
- 3 levél medvehagyma,
- ízlés szerint só,
- őrölt bors.
A körethez
- 600 g sárgarépa,
- 1 tk. kakukkfű,
- ízlés szerint só,
- 20 ml olaj.
A jus-höz
- a csirke leeső részei,
- 30 g paradicsomsűrítmény,
- 10 ml olaj,
- só ízlés szerint,
- őrölt bors,
- 1 kk. teljes kiőrlésű liszt,
- ha szükséges, alaplé vagy víz.
Előkészítünk négy kör alakú sütőformát. A csirkemellet felszeleteljük, majd ételformázóval a 12 db, a sütőformába illő méretű korongot vágunk belőle. A leeső részeket félrerakjuk a jus-höz. Egy levél medvehagymát finomra vágnuk. Egy keverőtálba reszeljük a kecskesajtot, összekeverjük a krémsajttal, sóval, borssal és a medvehagymával. Az egyik kör alakú forma aljába helyezzünk egy csirkemellkorongot, majd teszünk rá egy kanál kecskesajtos krémet, arra egy újabb húskorongot, ismét egy kanál krémet, majd csirkemellel zárjuk. A maradék három formát hasonlóan rétegezzük. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük őket. A formákból kivett csomagokat 2-2 szelet baconnal burkoljuk, és a sütőben rápirítjuk. A megtisztított sárgarépát feldaraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk sóval és kakukkfűvel. 180 fokon 20–25 percig sütjük. A céklát héjában puhára főzzük, kihűtjük, meghámozzuk és turmixgéppel a medvehagymával, sóval és borssal ízesítve finomra pürésítjük. A jus-höz a megmaradt csirkehúst apró kockára daraboljuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a csirkehúst lepirítjuk. Adjuk hozzá a paradicsompürét és pirítsuk szép barnára (vigyázzunk, nehogy odaégjen). Öntsük fel vízzel vagy alaplével, 2–3-szor pirítsuk vissza zsírjára, majd szűrjük le és a tűzre visszatéve állítsuk be a mártás állagát, ha szükséges, ízesítsük sóval és borssal. Adagonként kb. 3 evőkanálnyi pecsenyelére lesz szükségünk. Melegen tálaljuk a húst a pürével, a sárgarépakörettel és a mártással.