Kovács Bence receptje (videóval)
Kecskesajtos rakott csirkemell sült répával és céklával

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
510 kcal | 36 g | 33 g | 16 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 g csirkemell,
- 100 g natúr krémsajt,
- 50 g kecskesajt,
- 1 db tojássárgája,
- 1 levél medvehagyma,
- 8 szelet bacon (kb. 160 g).
A körethez
- 600 g sárgarépa,
- 200 g cékla,
- 30 ml olaj,
- 3 levél medvehagyma,
- ízlés szerint só,
- őrölt bors,
- 1 tk. kakukkfű.
A recept elkészítése
A csirkemellet megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy levél medvehagymát finomra vágunk. Egy keverőtálba reszeljük a kecskesajtot, összekeverjük a krémsajttal, a sóval, a borssal és a medvehagymával. Rétegezve egy kisebb méretű üvegtálba helyezzük a csirkemelleket, megkenjük a kecskesajtos krém felével, majd teszünk rá még egy réteg csirkemellet. A tetejét megkenjük a maradék kecskesajtos krémmel és a ráhelyezzük a baconszeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt készre sütjük. A megtisztított céklát kockára, a sárgarépát kisebb hasábokra vágjuk és elterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal és kakukkfűvel. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk a rakott csirkemellet és a sült zöldségeket.