Feltöltés dátuma: 2023.03.28.

Kovács Bence receptje (videóval)

Kecskesajtos rakott csirkemell sült répával és céklával

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
510 kcal 36 g 33 g 16 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g csirkemell,
  • 100 g natúr krémsajt,
  • 50 g kecskesajt,
  • 1 db tojássárgája,
  • 1 levél medvehagyma,
  • 8 szelet bacon (kb. 160 g).

A körethez

  • 600 g sárgarépa,
  • 200 g cékla,
  • 30 ml olaj,
  • 3 levél medvehagyma,
  • ízlés szerint só,
  • őrölt bors,
  • 1 tk. kakukkfű.

A recept elkészítése

A csirkemellet megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy levél medvehagymát finomra vágunk. Egy keverőtálba reszeljük a kecskesajtot, összekeverjük a krémsajttal, a sóval, a borssal és a medvehagymával. Rétegezve egy kisebb méretű üvegtálba helyezzük a csirkemelleket, megkenjük a kecskesajtos krém felével, majd teszünk rá még egy réteg csirkemellet. A tetejét megkenjük a maradék kecskesajtos krémmel és a ráhelyezzük a baconszeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt készre sütjük. A megtisztított céklát kockára, a sárgarépát kisebb hasábokra vágjuk és elterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal és kakukkfűvel. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk a rakott csirkemellet és a sült zöldségeket.

Megjelent a diabetes2023/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!