Kovács Bence receptje (videóval)
Húsvéti spenótos tojáslepény

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
285 kcal | 25 g | 19 g | 3 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 db tojás,
- 50 ml tej (1,5%-os),
- 80 g zsírszegény sajt,
- 100 g bébispenót,
- 120 ml tejföl (12%-os),
- 2 gerezd fokhagyma,
- só és bors ízlés szerint,
- 8 szelet (kb. 100 g) szeletelt gépsonka,
- 10 ml citromlé,
- 10 ml olaj.
A recept elkészítése
A megmosott a tojásokat üssük fel egy tálban. Adjuk hozzá a tejet, sót és borsot ízlés szerint, és egy habverővel vagy villával verjük fel. Egy tapadásmentes bevonatú serpenyőt kenjünk ki olajjal, majd amikor elég forró, süssünk a felvert tojásból 4 vékony lepényt. A lepényeket tegyük félre, de tartsuk melegen. (Minden lepény előtt újra kenjük ki a serpenyőt olajjal.) A tejfölt rakjuk egy tálba, adjuk hozzá a fokhagymanyomóval összetört fokhagymát, legvégül ízesítsük sóval, borssal és citromlével. A bébispenótot mossuk meg, egy konyharuhán vagy salátacentrifugában szárítsuk meg. A tojáslepényeket tegyük egy tányérra, az egyik oldalukra rakjuk fel a bébispenótot, a sonkát és legvégül locsoljuk meg az ízesített tejföllel. Hajtsuk rá a lepény másik oldalát. Melegen fogyasszuk.