Feltöltés dátuma: 2023.03.23.

Kovács Bence receptje (videóval)

Húsvéti spenótos tojáslepény

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
285 kcal 25 g 19 g 3 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 8 db tojás,
  • 50 ml tej (1,5%-os),
  • 80 g zsírszegény sajt,
  • 100 g bébispenót,
  • 120 ml tejföl (12%-os),
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só és bors ízlés szerint,
  • 8 szelet (kb. 100 g) szeletelt gépsonka,
  • 10 ml citromlé,
  • 10 ml olaj.

A recept elkészítése

A megmosott a tojásokat üssük fel egy tálban. Adjuk hozzá a tejet, sót és borsot ízlés szerint, és egy habverővel vagy villával verjük fel. Egy tapadásmentes bevonatú serpenyőt kenjünk ki olajjal, majd amikor elég forró, süssünk a felvert tojásból 4 vékony lepényt. A lepényeket tegyük félre, de tartsuk melegen. (Minden lepény előtt újra kenjük ki a serpenyőt olajjal.) A tejfölt rakjuk egy tálba, adjuk hozzá a fokhagymanyomóval összetört fokhagymát, legvégül ízesítsük sóval, borssal és citromlével. A bébispenótot mossuk meg, egy konyharuhán vagy salátacentrifugában szárítsuk meg. A tojáslepényeket tegyük egy tányérra, az egyik oldalukra rakjuk fel a bébispenótot, a sonkát és legvégül locsoljuk meg az ízesített tejföllel. Hajtsuk rá a lepény másik oldalát. Melegen fogyasszuk.

Megjelent a diabetes2023/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!