Kovács Bence receptje (videóval)
Céklás tzatziki
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
58 kcal | 3 g | – | 9 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 g cékla,
- 150 g natúr zsírszegény joghurt,
- 1 tk. só,
- 2 gerezd fokhagyma,
- frissen őrölt színesbors.
A recept elkészítése
Az alaposan megtisztított céklát főzzük puhára forró, lobogó vízben 25–30 perc alatt. Amíg a cékla fő, tegyük a joghurtot egy keverőtálba és egy fokhagymanyomóval nyomjuk bele a fokhagymát. Ízesítsük sóval, fűszerezzük borssal, majd alaposan keverjük el. Ha megfőtt a cékla, hűtsük ki, húzzuk le a héját, nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és keverjük bele az ízesített joghurtba. Hűtőben érleljük az ízeket egy órát. Hidegen, köretként vagy szendvicsfeltétként tálaljuk. Kiegészíthetjük néhány szem pirított dióval, mandulával, esetleg kesudióval. Tökéletes téli tízórai vagy uzsonna is lehet.