Feltöltés dátuma: 2023.03.28.

Kovács Bence receptje (videóval)

Céklás tzatziki

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
58 kcal 3 g 9 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 g cékla,
  • 150 g natúr zsírszegény joghurt,
  • 1 tk. só,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • frissen őrölt színesbors.

A recept elkészítése

Az alaposan megtisztított céklát főzzük puhára forró, lobogó vízben 25–30 perc alatt. Amíg a cékla fő, tegyük a joghurtot egy keverőtálba és egy fokhagymanyomóval nyomjuk bele a fokhagymát. Ízesítsük sóval, fűszerezzük borssal, majd alaposan keverjük el. Ha megfőtt a cékla, hűtsük ki, húzzuk le a héját, nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és keverjük bele az ízesített joghurtba. Hűtőben érleljük az ízeket egy órát. Hidegen, köretként vagy szendvicsfeltétként tálaljuk. Kiegészíthetjük néhány szem pirított dióval, mandulával, esetleg kesudióval. Tökéletes téli tízórai vagy uzsonna is lehet.

Megjelent a diabetes2023/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!