Gasztroblogger a Receptsarokban
Paradicsomos halleves rizstésztával

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
201 kcal | 12 g | 8 g | 18 g |
Hozzávalók
6 adaghoz
- 500 g paradicsom,
- 400 g harcsafilé,
- 100 g vöröshagyma,
- 100 g rizstészta,
- 40 ml olívaolaj,
- kisebb cs. bazsalikom,
- só,
- őrölt színes bors,
- 1 kk. cukor,
- 1 ek. szójaszósz,
- 1 tk. őrölt koriander,
- 1 tk. őrölt római kömény.
A paradicsomot megmossuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a bazsalikomot szintén felaprítjuk. A harcsafilét kisebb kockákra vágjuk. A koriandert és a római köményt serpenyőbe tesszük, majd állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt megpörköljük. Kiöntve félretesszük. Ezután a serpenyőben az olívaolajat felhevítjük, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, pár percig pároljuk, megszórjuk az összemorzsolt korianderrel és római köménnyel, az apróra vágott bazsalikommal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szójaszószt, és felöntjük kb. 1 liter vízzel. A levest kb. 30 percig főzzük, közben kóstoljuk, és ha szükséges, ízesítsük még. A kész levest botmixerrel pépesítjük. Ezután visszatesszük a tűzre, beletesszük a kisebb kockákra vágott harcsafilét, majd kb. 10 percig tovább főzzük. Ameddig a leves fő, főzzük ki a rizstésztát bő mennyiségű sós vízben. Tálaláskor a rizstésztára merjük a levest, úgy kínáljuk.