Gasztroblogger a Receptsarokban
Halfasírt sütőben sütve

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
291 kcal | 21 g | 15 g | 16 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 g alaszkai halfilé,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 80 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa,
- 80 ml étolaj,
- 1 db tojás,
- 1 kisebb cs. petrezselyemzöld,
- só,
- őrölt színes bors,
- 1 tk. halfűszerkeverék.
A halfilét konyhai aprítóval pépesítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a fűszerkeveréket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az egész tojást és 3 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsát, majd összegyúrjuk a masszát. Gyúrás közben apránként adjunk még hozzá zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható masszát kapjunk, de ne legyen túl száraz. A masszából ezután nedves kézzel ízlés szerinti nagyságú pogácsákat formázunk, melyeket a maradék teljes kiőrlésű zsemlemorzsába megforgatunk. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk 2 evőkanálnyi olajjal, ráhelyezzük a pogácsákat és mindegyiket meglocsoljuk egy pici olajjal sütés előtt. 170 fokra előmelegített sütőben légkeveréses funkcióval 25 percig sütjük, amíg szép piros színt kap. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, ízlés szerinti friss salátával kínáljuk.