Feltöltés dátuma: 2023.01.19.

Gasztroblogger a Receptsarokban

Csokoládés-epres brownie

1 szelet tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
146 kcal 3 g 11 g 8 g

Hozzávalók 15 szelethez (18×25 cm-es tepsihez)

  • 200 g eper,
  • 150 g étcsokoládé (70%-os),
  • 100 g dió,
  • 2 ek. holland kakaó,
  • 75 g margarin,
  • 1 tk. vaníliaaroma,
  • 1 csipet só,
  • 1 ek. diabetikus mogyorókrém,
  • 100 g eritrit,
  • 2 db tojás.

A darált diót keverjük össze egy csipet sóval és a kakaóporral. A margarint és az apróra tördelt csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, hagyjuk langyosra hűlni, majd keverjük hozzá a mogyorókrémet. A tojásokat az eritrittel és a vaníliaaromával keverjük habosra, majd először keverjük hozzá a csokoládés keveréket, végül pedig a darált diós keveréket is. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, egyenletesen simítsuk bele a masszát, szórjuk meg a feldarabolt eperrel. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 25 perc alatt készre (légkeveréssel 170 fokon kb 20. perc). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg poreritrittel, vágjuk 15 egyenletes szeletre, úgy kínáljuk.

Megjelent a diabetes2022/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!