Gasztroblogger a Receptsarokban
Csokoládés-epres brownie
1 szelet tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
146 kcal | 3 g | 11 g | 8 g |
Hozzávalók 15 szelethez (18×25 cm-es tepsihez)
- 200 g eper,
- 150 g étcsokoládé (70%-os),
- 100 g dió,
- 2 ek. holland kakaó,
- 75 g margarin,
- 1 tk. vaníliaaroma,
- 1 csipet só,
- 1 ek. diabetikus mogyorókrém,
- 100 g eritrit,
- 2 db tojás.
A darált diót keverjük össze egy csipet sóval és a kakaóporral. A margarint és az apróra tördelt csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, hagyjuk langyosra hűlni, majd keverjük hozzá a mogyorókrémet. A tojásokat az eritrittel és a vaníliaaromával keverjük habosra, majd először keverjük hozzá a csokoládés keveréket, végül pedig a darált diós keveréket is. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, egyenletesen simítsuk bele a masszát, szórjuk meg a feldarabolt eperrel. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 25 perc alatt készre (légkeveréssel 170 fokon kb 20. perc). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg poreritrittel, vágjuk 15 egyenletes szeletre, úgy kínáljuk.