Gasztroblogger a Receptsarokban
Citromos-meggyes pohárkrém
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
506 kcal | 6 g | 42 g | 22 g |
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 8 db Gullón cukormentes keksz,
- 250 g mascarpone,
- 200 ml habtejszín,
- 1/2 citrom leve,
- 1 tk. vaníliaaroma,
- 2 ek. eritrit.
A meggyöntethez
- 200 g kimagozott meggy,
- 1 ek. eritrit,
- 2 db szegfűszeg,
- 1/2 kk. őrölt fahéj,
- 1/2 citrom reszelt héja,
- 1 kk. vaníliaaroma,
- 100 ml víz,
- 2 tk. étkezési keményítő
- + pici víz.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a vaníliaaromát, ízlés szerinti mennyiségű citromlevet és eritritet, majd keverjük habosra. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez. A kimagozott meggyhez adjuk hozzá az eritritet, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat. Öntsünk hozzá kevés vizet, és főzzük pár percig. Az étkezési keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, öntsük hozzá a meggyhez, majd kevergetve addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. Ezután vegyük le a tűzről, hűtsük ki egészen, tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek. Vegyünk elő két fagyispoharat, és 1-1 db kekszet morzsoljunk bele. A kekszre kanalazzunk a citromos krémből, majd morzsoljuk rá a maradék 1-1 kekszet, és kanalazzuk rá a maradék citromos krémet. Ezután ízlés szerint tegyünk rá az előzőleg elkészített és kihűtött meggyöntetből, a maradékot pedig külön kis tálkában kínáljuk. Tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, szobahőmérsékleten hagyjuk kicsit állni, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.