Kard Éva receptje
Túrónudli vörösboros szilvaraguval
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
355 kcal | 16 g | 12 g | 43 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
A túrónudlihoz:
- 250 g félzsíros tehéntúró,
- 50 g barnarizs-liszt,
- 50 g zabpehelyliszt,
- 1 db tojás,
- 1 tk. eritrit,
- csipet só,
- 1 kk. vaníliaaroma,
- 1/2 db citrom reszelt héja,
- só.
A pirított zsemlemorzsához:
- 80 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa,
- 20 g étolaj.
A vörösboros szilvaraguhoz:
- 250 g szilva,
- 50 ml vörösbor,
- 50 ml víz,
- 2 ek. eritrit,
- 1 kk. vaníliaaroma,
- 1 kk. őrölt fahéj,
- 1 tk. étkezési keményítő,
- 3 db szegfűszeg.
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a rizslisztet, a zabpehelylisztet, egy csipet sót, az eritritet, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat és az egész tojást, majd összegyúrjuk. Legalább egy órára betesszük pihenni a hűtőszekrénybe. Pirítsuk meg az olajon a teljes kiőrlésű zsemlemorzsát állandó kevergetés mellett aranybarnára. A nudlitésztát a rizsliszttel megszórt deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra, és felvágjuk 2 cm-es csíkokra. Ezután a tésztacsíkokat szintén felvágjuk 1 cm-es darabokra, és a két tenyerünk között megformázzuk a nudlikat. A nudlikat forrásban lévő, enyhén sós, bő vízbe tesszük, megvárjuk míg feljönnek a víz tetejére, majd főzzük még kb. 8 percig. A készre főtt nudlit szűrőkanállal kiszedjük a vízből, alaposan lecsepegtetjük, pirított zsemlemorzsába forgatjuk, és tálalásig melegen tartjuk. A kimagozott szilvát feldaraboljuk. Serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a bort, az eritritet, a fűszereket, majd pár percig pároljuk, hogy a szilva ne főjön teljesen szét. Az egy teáskanálnyi étkezési keményítőt simára keverjük a vízzel, a szilvához öntjük, és óvatosan kevergetve besűrítjük. A szegfűszeget tálalás előtt távolítsuk el az ételből. Tálaláskor helyezzük a tányérra a túrónudlit, és kanalazzunk mellé a kihűlt vörösboros szilvaraguból.