„Hagyományos” magyar konyha

Szeptember közepéig várták a recepteket, ötleteket a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének pályázatára, ezúttal olyan főételek leírására írtak ki pályázatot, amelyekben megjelenik egy, a hagyományos magyar konyhára jellemző sajátosság. Most a legjobbnak ítélt 24 receptből válogattunk.

Bíró Sára receptje

Nyúlsült pörgős bulgurral

Szerző: Bíró Sára

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
719 kcal 50 g 35 g 49 g
 Tovább

Buzásné Jusztina receptje

Cukkinis, hagymás csirkemáj

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
248 kcal 22 g 31 g 10 g
 Tovább
Túrónudli vörösboros szilvaraguval

Kard Éva receptje

Túrónudli vörösboros szilvaraguval

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
355 kcal 16 g 12 g 43 g
 Tovább
Cigány lecsó édes káposztával és csirkével

Szekeres Lajosné receptje

Cigány lecsó édes káposztával és csirkével

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
300 kcal 30 g 12 g 17 g
 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!