Feltöltés dátuma: 2022.11.07.

Buzásné Jusztina receptje

Cukkinis, hagymás csirkemáj

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
248 kcal 22 g 31 g 10 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g tisztított cukkini,
  • 400 g csirkemáj,
  • 100 g vöröshagyma,
  • 30 g olaj,
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld,
  • majoránna,
  • őrölt bors,
  • só.

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A megtisztított vöröshagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A megtisztított csirkemájat vágjuk kisebb darabokra. Egy felhevített serpenyőbe tegyünk olajat, adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kezdjük el párolni. Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve pároljuk. Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, pár perc után a feldarabolt csirkemájat is. Az egészet addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen megpuhul. Közben kóstoljuk, és ha szükséges, ízesítsünk utána. (Pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk, nehogy túlsüssük, mert megkeményedik.) Köretként bulgurt vagy rizst, kuszkuszt készíthetünk hozzá.

Megjelent a diabetes2022/4. számában

Kiadványaink

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!