Buzásné Jusztina receptje
Cukkinis, hagymás csirkemáj
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
248 kcal | 22 g | 31 g | 10 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 g tisztított cukkini,
- 400 g csirkemáj,
- 100 g vöröshagyma,
- 30 g olaj,
- 1 csokor friss petrezselyemzöld,
- majoránna,
- őrölt bors,
- só.
A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A megtisztított vöröshagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A megtisztított csirkemájat vágjuk kisebb darabokra. Egy felhevített serpenyőbe tegyünk olajat, adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kezdjük el párolni. Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve pároljuk. Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, pár perc után a feldarabolt csirkemájat is. Az egészet addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen megpuhul. Közben kóstoljuk, és ha szükséges, ízesítsünk utána. (Pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk, nehogy túlsüssük, mert megkeményedik.) Köretként bulgurt vagy rizst, kuszkuszt készíthetünk hozzá.