Feltöltés dátuma: 2022.11.07.

Szekeres Lajosné receptje

Cigány lecsó édes káposztával és csirkével

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
300 kcal 30 g 12 g 17 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 db alsó csirkecomb (240 g színhús),
  • 2 db felső csirkecomb (240 g színhús g),
  • 600 g zöldpaprika,
  • 400 g édeskáposzta,
  • 400 g paradicsom,
  • 80 g vöröshagyma,
  • 2 ek. olaj,
  • só,
  • bors,
  • 1 tk. őrölt fűszerpaprika.

A hagymát tisztítás után félfőre vágjuk, a paprikákat gyufaszálnál kicsit szélesebb csíkokra, a paradicsomot vékony csíkokra vágjuk. A káposztát is felvágjuk nem túl hosszú csíkokra. Az olajat felmelegítjük és beledobjuk a hagymát. Egy csipet sóval megszórjuk, megdinszteljük, majd rárakjuk a felcsíkozott paprikát. Együtt tovább pároljuk egy rövid ideig, majd rárakjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Folytatjuk a párolást, amikor a paradicsom összeesett és levet eresztett, akkor hozzáadjuk az előzőleg megtisztított csirkecombokat és fedő alatt félpuhára főzzük. Megszórjuk pirospaprikával, belerakjuk a káposztát és készre főzzük. Vigyázzunk, hogy a paprika és a káposzta ne főjön pépesre.

Megjelent a diabetes2022/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!