Szekeres Lajosné receptje
Cigány lecsó édes káposztával és csirkével
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
300 kcal | 30 g | 12 g | 17 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 db alsó csirkecomb (240 g színhús),
- 2 db felső csirkecomb (240 g színhús g),
- 600 g zöldpaprika,
- 400 g édeskáposzta,
- 400 g paradicsom,
- 80 g vöröshagyma,
- 2 ek. olaj,
- só,
- bors,
- 1 tk. őrölt fűszerpaprika.
A hagymát tisztítás után félfőre vágjuk, a paprikákat gyufaszálnál kicsit szélesebb csíkokra, a paradicsomot vékony csíkokra vágjuk. A káposztát is felvágjuk nem túl hosszú csíkokra. Az olajat felmelegítjük és beledobjuk a hagymát. Egy csipet sóval megszórjuk, megdinszteljük, majd rárakjuk a felcsíkozott paprikát. Együtt tovább pároljuk egy rövid ideig, majd rárakjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Folytatjuk a párolást, amikor a paradicsom összeesett és levet eresztett, akkor hozzáadjuk az előzőleg megtisztított csirkecombokat és fedő alatt félpuhára főzzük. Megszórjuk pirospaprikával, belerakjuk a káposztát és készre főzzük. Vigyázzunk, hogy a paprika és a káposzta ne főjön pépesre.