Kovács Bence receptje (videóval)
Tojással töltött hús őzgerincben
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
170 kcal | 25 g | 7 g | – |
Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 g darált csirkemell,
- pulykamell vagy karaj,
- 5 db tojás,
- 3 ek. lenmagpehely,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 ek. olívaolaj,
- fűszerpaprika,
- őrölt bors,
- só.
A recept elkészítése
A darált húst ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, finomra vágott fokhagymával és fűszerpaprikával. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadunk egy tojást, ezután a lenmagpehellyel alaposan összegyúrva, lefóliázva hűtőben pihentetjük. A maradék 4 tojást sós vízben keményre főzzük, lehűtjük, és megtisztítjuk a héjától. Az őzgerincformát kikenjük olajjal (vagy ha kicsit kopottabb, kibéleljük sütőpapírral), majd az aljára és a szélére egy vékony rétegben belenyomkodjuk a darált hús harmadát. Belehelyezzük a tojásokat, ezután a maradék hússal beburkoljuk a tojásokat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25–30 percig sütjük. Ha kisült, a formában kihűtjük, majd egy óvatos mozdulattal kifordítjuk a formából. Felszeletelve tálaljuk. Friss salátával, zöldséges bulgurral, barna rizzsel kínáljuk, de tökéletesen megállja a helyét szendvicsben is.