Kovács Bence receptje (videóval)
Tojásba töltött friss bulgursaláta

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
220 kcal | 14 g | 5 g | 18 g |
Hozzávalók 5 adaghoz
- 150 g kápia paprika (1 db),
- 100 g kigyóuborka (1 ujjhossznyi),
- 100 g bulgur,
- 10 db tojás,
- 1 marék friss metélőhagyma,
- 1 marék friss petrezselyemzöld,
- 1 marék rukkola,
- 1 tk. olívaolaj,
- só.
A recept elkészítése
A tojások tetejét (hegyesebb végét) eltávolítjuk egy késsel vagy tojáspreparálóval (a héját nem dobjuk ki), majd kiöntjük belőle egy tálba a tojást. A bulgurt 2,5 dl sós vízben puhára főzzük. A tojásokat felverjük, kevés olívaolajon megsütjük, majd apró kockára vágjuk. A friss fűszernövényeket finomra vágva a tojással együtt a megfőtt bulgurhoz keverjük. A rukkolát durvára, a kápia paprikát és az uborkát apró kockára vágva adjuk hozzá a tojásos bulgurhoz. Ízesítjük sóval, majd egy órát hagyjuk a hűtőben. A tojások héját 1-2 perc alatt lobogó vízben kifőzzük, így fertőtlenítve a baktériumoktól. Belekanalazzuk a tojások héjába a bulgurt, így tálaljuk. Ha a tojás-skalpolástól idegenkedünk, hagyjuk ki azt a lépést, és kis üvegtálakba vagy egyszerűen csak salátalevélre halmozva tálaljuk ezt a színes és nagyon finom tojásos bulgursalátát.