Feltöltés dátuma: 2022.03.09.

Kovács Bence receptje (videóval)

Tojásba töltött friss bulgursaláta

Tojásba töltött friss bulgursaláta
Tojásba töltött friss bulgursaláta
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
220 kcal 14 g 5 g 18 g

Hozzávalók 5 adaghoz

  • 150 g kápia paprika (1 db),
  • 100 g kigyóuborka (1 ujjhossznyi),
  • 100 g bulgur,
  • 10 db tojás,
  • 1 marék friss metélőhagyma,
  • 1 marék friss petrezselyemzöld,
  • 1 marék rukkola,
  • 1 tk. olívaolaj,
  • só.

A recept elkészítése

A tojások tetejét (hegyesebb végét) eltávolítjuk egy késsel vagy tojáspreparálóval (a héját nem dobjuk ki), majd kiöntjük belőle egy tálba a tojást. A bulgurt 2,5 dl sós vízben puhára főzzük. A tojásokat felverjük, kevés olívaolajon megsütjük, majd apró kockára vágjuk. A friss fűszernövényeket finomra vágva a tojással együtt a megfőtt bulgurhoz keverjük. A rukkolát durvára, a kápia paprikát és az uborkát apró kockára vágva adjuk hozzá a tojásos bulgurhoz. Ízesítjük sóval, majd egy órát hagyjuk a hűtőben. A tojások héját 1-2 perc alatt lobogó vízben kifőzzük, így fertőtlenítve a baktériumoktól. Belekanalazzuk a tojások héjába a bulgurt, így tálaljuk. Ha a tojás-skalpolástól idegenkedünk, hagyjuk ki azt a lépést, és kis üvegtálakba vagy egyszerűen csak salátalevélre halmozva tálaljuk ezt a színes és nagyon finom tojásos bulgursalátát.

Megjelent a diabetes2022/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!