Feltöltés dátuma: 2022.03.30.

Kovács Bence receptje (videóval)

Sonkás pulykamájrolád

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
109 kcal 13 g 5 g 2 g

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 100 g vékonyan szeletelt gépsonka,
  • 500 g pulykamáj,
  • 100 g vöröshagyma,
  • 3 db tojássárgája,
  • 5 ml olívaolaj,
  • 1 tk. majoránna,
  • fehérbors,
  • só.

A recept elkészítése

A májat megtisztítjuk és feldaraboljuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, egy serpenyőben olajat pirítunk, rátesszük a hagymát és a májat, ízesítjük majoránnával és fehérborssal. Ha megpirult, egy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a sót, és alaposan összeturmixoljuk. Habzsákba töltjük. Műanyag fóliát leterítünk az asztalra, ráhelyezzük egymást fedve a sonkaszeleteket. A sonka szélességében kinyomjuk a masszát és feltekerjük, végeit behajtogatjuk. Jó szorosan körbetekerjük alufóliával. 160 fokra előmelegített sütőben, gőzfokozaton sütjük 1 órán keresztül. Ha megsült, kihűtjük, pirítóssal és nagy adag friss salátával fogyasztjuk. Gőzös sütő nélkül is el tudjuk készíteni. Ekkor egy hőálló tál aljába vizet töltünk és ebbe tesszük bele a befóliázott tekercset. 150 fokon 1 órát sütjük-pároljuk.

Megjelent a diabetes2022/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!