Kovács Bence receptje (videóval)
Sonkás pulykamájrolád
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
109 kcal | 13 g | 5 g | 2 g |
Hozzávalók 10 adaghoz
- 100 g vékonyan szeletelt gépsonka,
- 500 g pulykamáj,
- 100 g vöröshagyma,
- 3 db tojássárgája,
- 5 ml olívaolaj,
- 1 tk. majoránna,
- fehérbors,
- só.
A recept elkészítése
A májat megtisztítjuk és feldaraboljuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, egy serpenyőben olajat pirítunk, rátesszük a hagymát és a májat, ízesítjük majoránnával és fehérborssal. Ha megpirult, egy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a sót, és alaposan összeturmixoljuk. Habzsákba töltjük. Műanyag fóliát leterítünk az asztalra, ráhelyezzük egymást fedve a sonkaszeleteket. A sonka szélességében kinyomjuk a masszát és feltekerjük, végeit behajtogatjuk. Jó szorosan körbetekerjük alufóliával. 160 fokra előmelegített sütőben, gőzfokozaton sütjük 1 órán keresztül. Ha megsült, kihűtjük, pirítóssal és nagy adag friss salátával fogyasztjuk. Gőzös sütő nélkül is el tudjuk készíteni. Ekkor egy hőálló tál aljába vizet töltünk és ebbe tesszük bele a befóliázott tekercset. 150 fokon 1 órát sütjük-pároljuk.