Kovács Bence receptje (videóval)
Nyúlraguleves
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
201 kcal | 19 g | 10 g | 8 g |
Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 g nyúl-apróhús vagy -combfilé,
- 200 g sárgarépa,
- 100 g fehérrépa,
- 100 g karalábé (1 kisebb),
- 100 g vöröshagyma,
- 100 g tejföl (12%-os),
- 50 g zeller,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 ek. olívaolaj,
- 1500 ml víz,
- 1 cs. petrezselyemzöld,
- fehérbors,
- babérlevél,
- só.
A recept elkészítése
A sárgarépát, fehérrépát, zellert és karalábét megtisztítjuk és 1×1 cm-es kockára daraboljuk, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk, majd egy lábasban kevés olívaolajon lepirítjuk. A húst apró kockára vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához. Fűszerezzük sóval, borssal. Alaposan átpirítjuk, belerakjuk a kockára vágott zöldségeket, kicsit még tovább pirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet és puhára főzzük. Végül a forró levesből folytonos keverés mellett lassan, óvatosan a tejfölhöz csorgatunk néhány merőkanálnyit, hogy a hőmérsékletkülönbség megszűnjön. A levest lehúzzuk a tűzről, és az immár majdnem leves hőmérsékletű tejfölt beleöntjük. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, és lassú lángon egy-két perc alatt készre forraljuk.