Feltöltés dátuma: 2022.03.09.

Kovács Bence receptje (videóval)

Nyúlraguleves

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
201 kcal 19 g 10 g 8 g

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 g nyúl-apróhús vagy -combfilé,
  • 200 g sárgarépa,
  • 100 g fehérrépa,
  • 100 g karalábé (1 kisebb),
  • 100 g vöröshagyma,
  • 100 g tejföl (12%-os),
  • 50 g zeller,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 ek. olívaolaj,
  • 1500 ml víz,
  • 1 cs. petrezselyemzöld,
  • fehérbors,
  • babérlevél,
  • só.

A recept elkészítése

A sárgarépát, fehérrépát, zellert és karalábét megtisztítjuk és 1×1 cm-es kockára daraboljuk, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk, majd egy lábasban kevés olívaolajon lepirítjuk. A húst apró kockára vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához. Fűszerezzük sóval, borssal. Alaposan átpirítjuk, belerakjuk a kockára vágott zöldségeket, kicsit még tovább pirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet és puhára főzzük. Végül a forró levesből folytonos keverés mellett lassan, óvatosan a tejfölhöz csorgatunk néhány merőkanálnyit, hogy a hőmérsékletkülönbség megszűnjön. A levest lehúzzuk a tűzről, és az immár majdnem leves hőmérsékletű tejfölt beleöntjük. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, és lassú lángon egy-két perc alatt készre forraljuk.

Megjelent a diabetes2022/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!