Kisétkezések
Magvas zöldséggolyó
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
225 kcal | 10 g | 15 g | 10 g |
Hozzávalók 2 adaghoz
- 120 g sárgarépa,
- 20 g zeller,
- 30 g apró szemű zabpehely,
- 40 g reszelt sajt (füstölt karaván és trappista vegyesen),
- 10 g zsemlemorzsa,
- 10 g mag (szezám, napraforgó, len vegyesen),
- 1 db tojás,
- só,
- bors,
- sáfrányos szeklice,
- 2 csipetnyi száraz petrezselyem és lestyán,
- 10 ml kukoricacsíra-olaj.
A sárgarépát és a zellert lereszeljük, és egy tálban összekeverjük a tojással, zabpehellyel, sajttal, majd fűszerezzük. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, és beleforgatjuk a zsemlemorzsával összekevert magokba. Sütőpapírra rakjuk. Olajjal megspricceljük, és 180 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük, ameddig szép színt kap, ez kb. 20 perc. Kínálhatjuk joghurtos mártogatóssal, friss vegyes salátával.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).