Szerző: Bíró Sára Feltöltés dátuma: 2021.09.02.

Kisétkezések

Magvas zöldséggolyó

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
225 kcal 10 g 15 g 10 g

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 120 g sárgarépa,
  • 20 g zeller,
  • 30 g apró szemű zabpehely,
  • 40 g reszelt sajt (füstölt karaván és trappista vegyesen),
  • 10 g zsemlemorzsa,
  • 10 g mag (szezám, napraforgó, len vegyesen),
  • 1 db tojás,
  • só,
  • bors,
  • sáfrányos szeklice,
  • 2 csipetnyi száraz petrezselyem és lestyán,
  • 10 ml kukoricacsíra-olaj.

A sárgarépát és a zellert lereszeljük, és egy tálban összekeverjük a tojással, zabpehellyel, sajttal, majd fűszerezzük. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, és beleforgatjuk a zsemlemorzsával összekevert magokba. Sütőpapírra rakjuk. Olajjal megspricceljük, és 180 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük, ameddig szép színt kap, ez kb. 20 perc. Kínálhatjuk joghurtos mártogatóssal, friss vegyes salátával.

szerzo

Bíró Sára

A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).

Megjelent a diabetes2021/4. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!