Kard Éva receptje
Kapros zöldborsópüré pácolt fürjtojással

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
185 kcal | 8 g | 11 g | 13 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 g zöldborsó (lehet fagyasztott is),
- 100 g vöröshagyma,
- 50 ml olívaolaj,
- 20 g vaj,
- 8 db fürjtojás,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 kisebb csokor kapor,
- só (ízlés szerint),
- őrölt fehér bors (ízlés szerint),
- néhány csepp friss citromlé.
A fürjtojásokat főzzük keményre, vegyük le a héját, és legalább egy éjszakára tegyük zúzott fokhagymával ízesített olajba. A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot csipkedjük le a vastagabb szárrészről. A borsót fejtsük ki, vagy ha fagyasztottat használunk, engedjük fel. Tegyük egy edénybe a hagymát, borsót, kaprot, szórjuk meg egy nagyobb csipet sóval, pár perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le, de a főzőlét tegyük félre. A leszűrt borsóhoz adjunk hozzá 2 evőkanál főzőlevet, majd botmixerrel pépesítsük, tegyük egy szűrőbe, passzírozzuk át, hogy selymes borsópürét kapjunk. Adjuk hozzá a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a citromlevet. Az így elkészített krémet tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. A fürjtojásokat tegyük szűrőbe, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk félbe.