Feltöltés dátuma: 2021.09.08.

Kard Éva receptje

Kapros zöldborsópüré pácolt fürjtojással

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
185 kcal 8 g 11 g 13 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 300 g zöldborsó (lehet fagyasztott is),
  • 100 g vöröshagyma,
  • 50 ml olívaolaj,
  • 20 g vaj,
  • 8 db fürjtojás,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 kisebb csokor kapor,
  • só (ízlés szerint),
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint),
  • néhány csepp friss citromlé.

A fürjtojásokat főzzük keményre, vegyük le a héját, és legalább egy éjszakára tegyük zúzott fokhagymával ízesített olajba. A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot csipkedjük le a vastagabb szárrészről. A borsót fejtsük ki, vagy ha fagyasztottat használunk, engedjük fel. Tegyük egy edénybe a hagymát, borsót, kaprot, szórjuk meg egy nagyobb csipet sóval, pár perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le, de a főzőlét tegyük félre. A leszűrt borsóhoz adjunk hozzá 2 evőkanál főzőlevet, majd botmixerrel pépesítsük, tegyük egy szűrőbe, passzírozzuk át, hogy selymes borsópürét kapjunk. Adjuk hozzá a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a citromlevet. Az így elkészített krémet tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. A fürjtojásokat tegyük szűrőbe, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk félbe.

Megjelent a diabetes2021/4. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!