Feltöltés dátuma: 2020.12.21.

Sportos Cukros Világnap

Élménytúra – online
Élménytúra – online

Az elmúlt években hatalmas előadótermekben, tornacsarnokban ünnepeltük a diabétesz világnapját. A tavaszi rendezvényünk volt az első, ahol online lehetett követni az előadásokat, és azóta számtalan online klubrendezvényt tartottunk – a visszajelzések alapján nagyon szeretik a résztvevők. Ezért nem is volt kérdés, hogy a világnapra is online előadásokkal készülünk, amelyek egy része utólag is visszanézhető a Sportos Cukros YouTube-csatornán. Itt találjátok párperces kisfilmjeinket is. Ezek bemutatják, milyen együtt élni a diabétesszel.

A gyerekekre is gondoltunk, ők – középiskolás, egyetemista fiatalok által vezetett – izgalmas, játékkal és edukációval teli élménytúrán vehettek részt.

A világnap alkalmából mutattuk be új logónkat. A teljesen megújult honlapunkon az egyesület programjain, tevékenységén túl rengeteg hasznos információ kap helyet a cukorbetegséggel kapcsolatban. Érdemes rendszeresen ránézni az oldalra, mert folyamatosan bővül a tartalom, legyen szó akár étkezésről, mozgásról, akár technikai újdonságokról. Megnyitottuk webáruházunkat is, ahol motiváló ajándékokat találtok!

Fura volt ez az év, de mi hálásak vagyunk, hogy év elején együtt korcsolyáztunk, kirándultunk, a nyári sportos cukros találkozón több százan voltunk együtt, és közel 70 gyermek gazdagodott tábori élményekkel is.

Bízunk benne, hogy hamarosan találkozhatunk személyesen is!

Muskát Erika

Illusztráció

Megjelent a diabetes2020/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!