Feltöltés dátuma: 2020.12.16.

Karácsonyi receptek 2020.

Zöldséges tonhalsaláta

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
370 kcal 28 g 26 g 6 g

A recept elkészítése

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 800 g fagyasztott tonhalfilé,
  • 350 g tejföl (12%-os),
  • 300 g sárga kaliforniai paprika,
  • 250 g kígyóuborka,
  • 250 g koktélparadicsom,
  • 150 g jégsaláta,
  • 20 ml olívaolaj,
  • 5 db tojás,
  • pici citromlé,
  • só,
  • bors,
  • 1 cs. petrezselyemzöld,
  • pici édesítőszer.

A kiolvasztott halat forró serpenyőben, kevés olívaolajon készre sütjük, majd egy tálra rakva pihentetjük (fontos, hogy a kiengedett levét ne öntsük ki, mert felhasználjuk a későbbiekben). A tojásokat, forró, lobogó vízben keményre főzzük, majd megtisztítjuk a héjától. A tejfölt, citromlevet, sót, borsot és az édesítőszert alaposan elkeverjük egy habverővel, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet és a halból visszamaradt szaftot. Hűtőben érleljük egy fél órát, míg összeérnek az ízek. Elkezdjük a zöldségeket feldarabolni. A jégsalátát ujjnyi vastagságú darabokra, a paradicsomot félbevágva, az uborkát negyed szeletekre és a kaliforniai paprikát nagyobb kockára darabolva egy keverőtálban elkeverjük. A megtisztított tojást és a halat nagyobb kockákra felvágjuk, hozzáadjuk a salátához, majd alaposan átforgatjuk a tejfölös dresszinggel.

Megjelent a diabetes2020/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!