Karácsonyi receptek 2020.
Zöldséges tonhalsaláta
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
370 kcal | 28 g | 26 g | 6 g |
A recept elkészítése
Hozzávalók 8 adaghoz
- 800 g fagyasztott tonhalfilé,
- 350 g tejföl (12%-os),
- 300 g sárga kaliforniai paprika,
- 250 g kígyóuborka,
- 250 g koktélparadicsom,
- 150 g jégsaláta,
- 20 ml olívaolaj,
- 5 db tojás,
- pici citromlé,
- só,
- bors,
- 1 cs. petrezselyemzöld,
- pici édesítőszer.
A kiolvasztott halat forró serpenyőben, kevés olívaolajon készre sütjük, majd egy tálra rakva pihentetjük (fontos, hogy a kiengedett levét ne öntsük ki, mert felhasználjuk a későbbiekben). A tojásokat, forró, lobogó vízben keményre főzzük, majd megtisztítjuk a héjától. A tejfölt, citromlevet, sót, borsot és az édesítőszert alaposan elkeverjük egy habverővel, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet és a halból visszamaradt szaftot. Hűtőben érleljük egy fél órát, míg összeérnek az ízek. Elkezdjük a zöldségeket feldarabolni. A jégsalátát ujjnyi vastagságú darabokra, a paradicsomot félbevágva, az uborkát negyed szeletekre és a kaliforniai paprikát nagyobb kockára darabolva egy keverőtálban elkeverjük. A megtisztított tojást és a halat nagyobb kockákra felvágjuk, hozzáadjuk a salátához, majd alaposan átforgatjuk a tejfölös dresszinggel.