Karácsonyi receptek 2020.
Zöldséges Stefánia-szelet

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
195 kcal | 20 g | 10 g | 5 g |
A recept elkészítése
Hozzávalók 6 adaghoz
- 400 g sovány sertés darált hús,
- 100 g sárgarépa,
- 100 g burgonya,
- 6 db tojás,
- só,
- bors,
- friss petrezselyemzöld.
4 darab tojást forró, lobogó vízben keményre főzünk. A sárgarépát és a burgonyát egy tálban, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, lesózzuk, és állni hagyjuk. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáütjük a 2 db megmaradt tojást. Finomra vágjuk a petrezselyemzöldet, és a kinyomkodott reszelt zöldségekkel együtt hozzáadjuk a darált húshoz, alaposan elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A megfőtt tojásokat megtisztítjuk a héjától. A sütőpapírt alaposan összegyűrjük, és belenyomkodjuk egy őzgerincformába. A forma aljába teszünk egyenletesen darált húst, majd belehelyezzük az egész megfőtt, tisztított tojásokat is. A többi bekevert húst is a formába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, sütőpapírostól kifordítjuk, majd lehúzzuk róla. Ujjnyi szeletekben tálaljuk.