Feltöltés dátuma: 2020.12.16.

Karácsonyi receptek 2020.

Szénhidrátcsökkentett sajtos-sonkás tekercs

Illusztráció
1 szelet tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
146 kcal 10 g 5 g 16 g

A recept elkészítése

Hozzávalók 2 rúdhoz (10 szelet/rúd)

A tésztához

  • 310 ml langyos víz,
  • 300 g Graham-liszt,
  • 150 g búzaliszt,
  • 50 g bambuszrostliszt (vagy zabkorpa),
  • 13 g só,
  • 7 g száraz élesztő,
  • 50 g kockamargarin.

A töltelékhez

  • 300 g csirke- v. pulykamellsonka,
  • 250 g light trappista sajt.

A kenéshez

  • 1 db tojássárgája,
  • 15 ml tej.

A sót egy tál aljába mérjük, majd hozzáadjuk a háromfajta lisztet. Hozzámérjük az élesztőt, olvasztott margarint, a langyos vizet, és egynemű tésztává gyúrjuk. Kelesztjük 1 órát meleg helyen. Kettészedjük a tésztát, majd félujjnyi vastagra nyújtjuk. A sajtot lereszeljük, a sonkát vékony csíkokra vágjuk. Megszórjuk vele a kinyújtott tésztát, és nem túl szorosan feltekerjük. A tojássárgáját tejjel elkeverjük, és megkenjük vele a rudakat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt pihentetjük. Aki szereti a fűszeres ízeket, bátran tehet a töltelékbe oregánót, bazsalikomot vagy snidlinget, zúzott fokhagymát.

Megjelent a diabetes2020/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!