Karácsonyi receptek 2020.
Szénhidrátcsökkentett sajtos-sonkás tekercs

1 szelet tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
146 kcal | 10 g | 5 g | 16 g |
A recept elkészítése
Hozzávalók 2 rúdhoz (10 szelet/rúd)
A tésztához
- 310 ml langyos víz,
- 300 g Graham-liszt,
- 150 g búzaliszt,
- 50 g bambuszrostliszt (vagy zabkorpa),
- 13 g só,
- 7 g száraz élesztő,
- 50 g kockamargarin.
A töltelékhez
- 300 g csirke- v. pulykamellsonka,
- 250 g light trappista sajt.
A kenéshez
- 1 db tojássárgája,
- 15 ml tej.
A sót egy tál aljába mérjük, majd hozzáadjuk a háromfajta lisztet. Hozzámérjük az élesztőt, olvasztott margarint, a langyos vizet, és egynemű tésztává gyúrjuk. Kelesztjük 1 órát meleg helyen. Kettészedjük a tésztát, majd félujjnyi vastagra nyújtjuk. A sajtot lereszeljük, a sonkát vékony csíkokra vágjuk. Megszórjuk vele a kinyújtott tésztát, és nem túl szorosan feltekerjük. A tojássárgáját tejjel elkeverjük, és megkenjük vele a rudakat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt pihentetjük. Aki szereti a fűszeres ízeket, bátran tehet a töltelékbe oregánót, bazsalikomot vagy snidlinget, zúzott fokhagymát.