Karácsonyi receptek 2020.
Sült pulykacomb rozmaringos, fényes gesztenyével
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
315 kcal | 34 g | 11 g | 20 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 db pulykaalsócomb,
- 250 g héjas szelídgesztenye,
- 2 ek. olívaolaj,
- só,
- fehérbors,
- fűszerpaprika,
- őrölt koriander,
- friss rozmaring.
A gesztenyét megvagdaljuk, majd sütőben készre sütjük. A száraz fűszereket egy edényben alaposan összekeverjük a sóval. A megtisztított pulykacombot alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd 150–160 fokra előmelegített sütőben, kb. másfél óra alatt rácson készre sütjük. Akkor tökéletes, ha szép sárga-ropogósra sült a bőre. A gesztenyét megtisztítjuk, felnegyedeljük, majd pár csepp olívaolajon elkezdjük pirítani. Finomra vágjuk a friss rozmaringot, hozzáadjuk a gesztenyéhez. A megsült pulykát egy nagy tálra tesszük, mellé tálaljuk a fényes gesztenyét.