Feltöltés dátuma: 2020.12.16.

Karácsonyi receptek 2020.

Sült pulykacomb rozmaringos, fényes gesztenyével

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
315 kcal 34 g 11 g 20 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 db pulykaalsócomb,
  • 250 g héjas szelídgesztenye,
  • 2 ek. olívaolaj,
  • só,
  • fehérbors,
  • fűszerpaprika,
  • őrölt koriander,
  • friss rozmaring.

A gesztenyét megvagdaljuk, majd sütőben készre sütjük. A száraz fűszereket egy edényben alaposan összekeverjük a sóval. A megtisztított pulykacombot alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd 150–160 fokra előmelegített sütőben, kb. másfél óra alatt rácson készre sütjük. Akkor tökéletes, ha szép sárga-ropogósra sült a bőre. A gesztenyét megtisztítjuk, felnegyedeljük, majd pár csepp olívaolajon elkezdjük pirítani. Finomra vágjuk a friss rozmaringot, hozzáadjuk a gesztenyéhez. A megsült pulykát egy nagy tálra tesszük, mellé tálaljuk a fényes gesztenyét.

Megjelent a diabetes2020/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!