Karácsonyi receptek 2020.
Halkrémmel töltött vendégváró kosárka
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
193 kcal | 9 g | 11 g | 14 g |
A recept elkészítése
Hozzávalók 12 adaghoz
A halkrémhez
- 350 g filézett harcsa,
- 2 db tojás,
- só,
- bors,
- pici citromlé,
- petrezselyemzöld.
A kosárkához
- 250 g teljes kiőrlésű liszt,
- 150 g margarin,
- 3 db tojássárgája,
- só.
A margarint egy tálba mérjük, majd megolvasztjuk. A lisztet, sót, tojássárgáját és az olvasztott margarint alaposan egynemű tésztává gyúrjuk. Kész tésztánkat szilikon kosárkaformába (muffinforma) egyenletesen eloszlatva belenyomkodjuk. Az előkészített, kifilézett, bőr nélküli harcsát turmixgépben alaposan leturmixoljuk, sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Hozzáütjük a tojásokat, majd hozzákeverjük az előzőleg finomra vágott petrezselyemzöldet. Ezt a krémes tölteléket egy kanállal beletöltjük a még nyers tésztakosárkákba. 180 fokra előmelegített sütőben, 15–20 perc alatt készre sütjük.