Feltöltés dátuma: 2020.12.16.

Karácsonyi receptek 2020.

Halkrémmel töltött vendégváró kosárka

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
193 kcal 9 g 11 g 14 g

A recept elkészítése

Hozzávalók 12 adaghoz

A halkrémhez

  • 350 g filézett harcsa,
  • 2 db tojás,
  • só,
  • bors,
  • pici citromlé,
  • petrezselyemzöld.

A kosárkához

  • 250 g teljes kiőrlésű liszt,
  • 150 g margarin,
  • 3 db tojássárgája,
  • só.

A margarint egy tálba mérjük, majd megolvasztjuk. A lisztet, sót, tojássárgáját és az olvasztott margarint alaposan egynemű tésztává gyúrjuk. Kész tésztánkat szilikon kosárkaformába (muffin­forma) egyenletesen eloszlatva belenyomkodjuk. Az előkészített, kifilézett, bőr nélküli harcsát turmixgépben alaposan leturmixoljuk, sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Hozzáütjük a tojásokat, majd hozzákeverjük az előzőleg finomra vágott petrezselyemzöldet. Ezt a krémes tölteléket egy kanállal beletöltjük a még nyers tésztakosárkákba. 180 fokra előmelegített sütőben, 15–20 perc alatt készre sütjük.

Megjelent a diabetes2020/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!