Karácsonyi receptek 2020.
Aszalt szilvás göngyölt karaj sült zöldségágyon

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
294 kcal | 29 g | 14 g | 13 g |
A recept elkészítése
Hozzávalók 8 adaghoz
- 1000 g egész karaj,
- 300 g sárgarépa,
- 200 g póréhagyma,
- 150 g gomba,
- 150 g kápiapaprika,
- 100 g aszalt szilva,
- 30 ml olívaolaj,
- kakukkfű,
- só,
- frissen őrölt bors.
A karajt nyitott szeleteléssel megvágjuk (félbevágjuk, de nem vágjuk át teljesen!). 1,5 órára 4%-os sóoldatba tesszük (1 l vízhez 40 g só). Az aszalt szilvát átöblítjük és lecsepegtetjük. A zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, és tetszés szerinti formára daraboljuk. Ha a húst kivettük a sóoldatból, alaposan letörölgetjük, majd a közepébe helyezzük az aszalt szilvát, és félbehajtva egy zsineggel összekötözzük. A külsejét bedörzsöljük a frissen őrölt borssal, aztán egy kevés olívaolajon kérget sütünk neki. Átrakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, köré tesszük a feldarabolt zöldségeket, amit megszórunk kakukkfűvel, pici olajjal megcsurgatunk. Lefóliázva, 180–200 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és még egy kis színt adva a külsejének készre sütjük.