Feltöltés dátuma: 2020.12.16.

Karácsonyi receptek 2020.

Aszalt szilvás göngyölt karaj sült zöldségágyon

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
294 kcal 29 g 14 g 13 g

A recept elkészítése

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 1000 g egész karaj,
  • 300 g sárgarépa,
  • 200 g póréhagyma,
  • 150 g gomba,
  • 150 g kápiapaprika,
  • 100 g aszalt szilva,
  • 30 ml olívaolaj,
  • kakukkfű,
  • só,
  • frissen őrölt bors.

A karajt nyitott szeleteléssel megvágjuk (félbevágjuk, de nem vágjuk át teljesen!). 1,5 órára 4%-os sóoldatba tesszük (1 l vízhez 40 g só). Az aszalt szilvát átöblítjük és lecsepegtetjük. A zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, és tetszés szerinti formára daraboljuk. Ha a húst kivettük a sóoldatból, alaposan letörölgetjük, majd a közepébe helyezzük az aszalt szilvát, és félbehajtva egy zsineggel összekötözzük. A külsejét bedörzsöljük a frissen őrölt borssal, aztán egy kevés olívaolajon kérget sütünk neki. Átrakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, köré tesszük a feldarabolt zöldségeket, amit megszórunk kakukkfűvel, pici olajjal megcsurgatunk. Lefóliázva, 180–200 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és még egy kis színt adva a külsejének készre sütjük.

Megjelent a diabetes2020/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!