Kard Éva receptjei
Tárkonyos pulykamell spárgával
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
181 kcal | 16 g | 9 g | 6 g |
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 300 g pulykamell
- 500 g zöld spárga
- 200 g újhagyma
- 1/2 citrom reszelt héja
- 150 ml fehérbor
- 200 ml főzőkrém (növényi „tejszín”)
- 2 ek. olívaolaj
- só
- őrölt színes bors
- tárkony
A pulykamellet vágjuk fel kisebb kockákra, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (Ízlés szerint a zöld szárrészből is vághatunk hozzá.) A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd a szárát vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra, a bimbót pedig tegyük félre. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a pulykamellet, pár perc alatt süssük világos színűre. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá az újhagymát, és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a spárga feldarabolt szárát, sózzuk, borsozzuk, reszeljük rá a citromhéjat, öntsük fel a borral, fedjük le a serpenyőt úgy, hogy maradjon egy kis rés, és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a félretett bimbót, ha szükséges, öntsünk hozzá egy pici vizet, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá az előzőleg megsütött pulykamellet, öntsük fel a tejszínnel, keverjük óvatosan össze, és főzzük pár percig, hogy a szaftja kellően besűrűsödjön. (Arra figyeljünk, hogy a spárga roppanós maradjon, nehogy túlfőjön.)