Feltöltés dátuma: 2020.10.10.

Kard Éva receptjei

Meggyes pite

Illusztráció.
1 szelet tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
135 kcal 6 g 8 g 11 g

Hozzávalók 12 szelethez (18×27 cm-es tepsihez):

  • 80 g mandulaliszt
  • 80 g Nagyi titka süteményliszt
  • 50 g vaj
  • 80 g eritrit
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • csipet só
  • 2 db tojás (nagy)
  • 150 ml tejföl (20%-os)
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 300 g magozott friss vagy fagyasztott meggy

Az eritrithez adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olvasztott, de visszahűtött vajat, adjuk hozzá a citromlevet, a vaníliaaromát és a tejfölt, keverjük simára. A mandulalisztet keverjük össze a süteményliszttel, a szódabikarbónával, egy csipet sóval és az őrölt fahéjjal, és állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a keverékhez. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, egyenletesen simítsuk bele a masszát, szórjuk meg a tetejét magozott meggyel (v. meggybefőttel). Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 30–35 perc alatt süssük készre. (Légkeveréssel 160 fokon 30 percig.) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg előzőleg porrá őrölt eritrittel, szeleteljük fel, úgy kínáljuk.

Megjelent a diabetes2020/4. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!