Kard Éva receptjei
Meggyes pite

1 szelet tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
135 kcal | 6 g | 8 g | 11 g |
Hozzávalók 12 szelethez (18×27 cm-es tepsihez):
- 80 g mandulaliszt
- 80 g Nagyi titka süteményliszt
- 50 g vaj
- 80 g eritrit
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 kk. őrölt fahéj
- csipet só
- 2 db tojás (nagy)
- 150 ml tejföl (20%-os)
- 1 ek. citromlé
- 1 tk. vaníliaaroma
- 300 g magozott friss vagy fagyasztott meggy
Az eritrithez adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olvasztott, de visszahűtött vajat, adjuk hozzá a citromlevet, a vaníliaaromát és a tejfölt, keverjük simára. A mandulalisztet keverjük össze a süteményliszttel, a szódabikarbónával, egy csipet sóval és az őrölt fahéjjal, és állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a keverékhez. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, egyenletesen simítsuk bele a masszát, szórjuk meg a tetejét magozott meggyel (v. meggybefőttel). Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 30–35 perc alatt süssük készre. (Légkeveréssel 160 fokon 30 percig.) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg előzőleg porrá őrölt eritrittel, szeleteljük fel, úgy kínáljuk.