Feltöltés dátuma: 2020.10.10.

Kard Éva receptjei

Káposztás csirkecomb

Illusztráció.
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
352 kcal 26 g 20 g 12 g

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 800 g tanyasi csirkecomb (4 db)
  • 500 g lila káposzta
  • 400 g lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 400 g sárgarépa
  • 200 g császárszalonna
  • 200 ml csirkealaplé
  • 200 ml vörösbor
  • 2 db babérlevél
  • 1 mk. kakukkfű
  • 3 ek. olívaolaj
  • őrölt színes bors

A káposzta külső leveleit fejtsük le, vágjuk fel vastagabb cikkekre. (A torzsájából hagyjunk rajta, hogy a leveleket összefogja.) A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, vágjuk fel apróra. A sárgarépát tisztítsuk meg, és karikázzuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel, a csirkecombokat vágjuk ketté. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a császárszalonnát, és süssük pár perc alatt világos színűre, majd szedjük ki a zsiradékból, és szórjuk bele egy nagyobb tepsibe. A visszamaradt zsiradékba helyezzük bele a csirkecombokat, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, helyezzük a tepsibe, és tegyük köré a káposztaszeleteket. Tegyük a zsiradékba a felszeletelt vöröshagymát, pároljuk addig, hogy egy kicsit összeessen, majd szedjük ki, és szintén tegyük a tepsibe. Adjuk a zsiradékhoz a felkarikázott sárgarépát, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a kakukkfűvel, pároljuk pár percig, keverjük alaposan össze, és öntsük fel az alaplével és a borral. Öntsük a tepsibe, tegyük bele a babérlevelet, és fóliával fedjük le. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 60 percig. (Légkeverésnél 160 fokon 60 percig.) Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak, vegyük le a fóliát, helyezzük vissza a sütőbe, és süssük még pár percig, amíg ropogós lesz.

Megjelent a diabetes2020/4. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!