Kard Éva receptjei
Káposztás csirkecomb
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
352 kcal | 26 g | 20 g | 12 g |
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 800 g tanyasi csirkecomb (4 db)
- 500 g lila káposzta
- 400 g lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 400 g sárgarépa
- 200 g császárszalonna
- 200 ml csirkealaplé
- 200 ml vörösbor
- 2 db babérlevél
- 1 mk. kakukkfű
- 3 ek. olívaolaj
- só
- őrölt színes bors
A káposzta külső leveleit fejtsük le, vágjuk fel vastagabb cikkekre. (A torzsájából hagyjunk rajta, hogy a leveleket összefogja.) A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, vágjuk fel apróra. A sárgarépát tisztítsuk meg, és karikázzuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel, a csirkecombokat vágjuk ketté. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a császárszalonnát, és süssük pár perc alatt világos színűre, majd szedjük ki a zsiradékból, és szórjuk bele egy nagyobb tepsibe. A visszamaradt zsiradékba helyezzük bele a csirkecombokat, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, helyezzük a tepsibe, és tegyük köré a káposztaszeleteket. Tegyük a zsiradékba a felszeletelt vöröshagymát, pároljuk addig, hogy egy kicsit összeessen, majd szedjük ki, és szintén tegyük a tepsibe. Adjuk a zsiradékhoz a felkarikázott sárgarépát, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a kakukkfűvel, pároljuk pár percig, keverjük alaposan össze, és öntsük fel az alaplével és a borral. Öntsük a tepsibe, tegyük bele a babérlevelet, és fóliával fedjük le. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 60 percig. (Légkeverésnél 160 fokon 60 percig.) Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak, vegyük le a fóliát, helyezzük vissza a sütőbe, és süssük még pár percig, amíg ropogós lesz.