Feltöltés dátuma: 2020.10.10.

Kard Éva receptjei

Avokádós tojássaláta

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
163 kcal 6 g 14 g 2 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 100 g avokádó
  • 4 db tojás
  • 20 g majonéz
  • 20 g tejföl (20%-os)
  • 1/2 ek. apróra vágott snidling
  • 1 ek. citromlé
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehérbors (ízlés szerint)

A tojásokat főzzük meg. Az avokádót, két egész főtt tojást és két tojássárgát, a majonézt, a tejfölt, citromlevet, ízlés szerint sót és az őrölt borsot turmixoljuk össze. Keverjük hozzá az apróra vágott snidlinget és a szintén apróra vágott, megmaradt két tojásfehérjét. (Amennyiben szükséges, akkor ízesítsünk utána.) Az elkészült krémet tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Megjelent a diabetes2020/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!