Feltöltés dátuma: 2020.10.10.

Miért jó táborozni?

Volt mindenféle kaland

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete 2012 óta szervez 1-es típusú cukorbetegeknek rendezvényeket, előadásokat, edukációs programokat. Idén első alkalommal napközis sport- és élménytábort is szerveztek általános iskolás gyerekeknek, akik az öt nap során többféle mozgásformát próbáltak ki, edukáción és élményalapú foglalkozásokon vettek részt.

Illusztráció

Ami nekem a legjobban tetszett, az a kirándulás volt. Vonattal elmentünk Zebegénybe, onnan átgyalogoltunk Nagymarosra. Meleg volt aznap nagyon, de gyönyörű volt a táj és hajtott a beígért fagyizás. Többször megálltunk pihenni, hiszen cukrot kellett mérni, enni kellett, de számháborúztunk is egy nagyot egy mezőn. Innen már lefelé vezetett az út, és Nagymaroson megtaláltuk azt a cukrászdát, ahol nagyon finom cukormentes fagyit árultak, és nemcsak egyféle volt, három közül lehetett választani. Én dinnyéset ettem, és tényleg nem vitte fel a vércukorértékemet.

Azt éreztem, hogy olyanok vagyunk, mint egy nagy család. A felnőttek voltak a szülők, a gyerekek meg mint sok testvér együtt. Figyeltünk egymásra, segítettünk egymásnak. Anya és Apa nélkül is teljesen biztonságban éreztem magam.

Bathó Nóra (8 éves, másfél éve diabéteszes)

Megjelent a diabetes2020/4. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!