Feltöltés dátuma: 2020.07.28.

Bíró Sára receptje

Villámgyors padlizsán

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
72 kcal 1,5 g 5 g 6 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 400 g padlizsán
  • 20 g paradicsomsűrítmény
  • 2 ek. olívaolaj
  • bors
  • friss bazsalikomlevél

A padlizsánt meghámozzuk, és ujjnyi vastagságúra felkarikázzuk, sózzuk. Kis tepsibe olívaolajat teszünk, kicsit elősütjük mindkét oldalát, majd hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, kb. egy dl hideg vizet. Borssal, szárított bazsalikomlevéllel fűszerezzük. Összerottyantjuk, majd felaprított bazsalikommal meghintjük. Kínálható rizzsel, gerslivel, tésztával.

Megjelent a diabetes2020/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!