A padlizsánt meghámozzuk, és ujjnyi vastagságúra felkarikázzuk, sózzuk. Kis tepsibe olívaolajat teszünk, kicsit elősütjük mindkét oldalát, majd hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, kb. egy dl hideg vizet. Borssal, szárított bazsalikomlevéllel fűszerezzük. Összerottyantjuk, majd felaprított bazsalikommal meghintjük. Kínálható rizzsel, gerslivel, tésztával.
Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint! (Legfeljebb 3 db-ot)
A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!